Spis treści

O nas

Założycielka - Justyna Trojaczek

Wszystko zaczęło się w 2005 roku, kiedy dowiedziałam się, że z powodu złej diety w dzieciństwie nabawiłam się insulinooporności i będę miała problem z zajściem w ciążę. Marzyłam o byciu Mamą od małego:)). Zawsze byłam bardzo szczupła, dlatego nie przywiązywałam zbyt dużej wagi do tego co jem. Lekarz poinformował mnie, że aby zajść w ciążę poza lekami muszę zmienić swoje żywienie w 100 %. Była to rewolucja w moim życiu :). Zaczęłam dużo czytać, szukać przepisów, a przede wszystkim uczyłam się zdrowo gotować. Niestety to były jeszcze czasy, kiedy trudno było znaleźć specjalistę on-line, który mógłby mi pomóc. W 2007 roku udało mi się zajść w upragnioną ciążę:). W ciąży musiałam trzymać restrykcyjną dietę, było to ważne aby syn urodził się zdrowy.

Dieta w ciąży przepisy dla dzieci

W 2008 na świat przyszedł mój długo oczekiwany syn Oskar :). Udało mi się karmić go piersią. Znowu musiałam zdrowo jeść :). Zdrowie dziecka było dla mnie najważniejsze. Zależało mi, aby syn od samego początku jadł zdrowo, a dzięki temu prawidłowo się rozwijał. Od początku szukałam jak i kiedy będę musiała rozszerzać dietę, jak zdrowo gotować. Chciałam, aby był najzdrowszym dzieckiem pod słońcem. Brakowało mi źródeł informacji o żywieniu niemowląt i dzieci powyżej roku. Wtedy postanowiłam stworzyć portal o żywieniu dzieci z przepisami, później także poradami Ekspertów, aby pomóc innym Mamom, którym zależy na zdrowym odżywianiu.

Pierwsza wersja strony została stworzona przeze mnie i moich braci (Mam ich trzech :)). Nie była zbyt piękna (teraz to wiem z perspektywy czasu :)), ale działała i dawała mi możliwość pomocy innym, z podobnymi problemami. Znalazłam cudownych Ekspertów Pasjonatów , którzy mieli pasję, aby pomagać innym, chcieli zmienić świadomość Polskiego społeczeństwa o zdrowym żywieniu. Od początku portalu współpracuję z Panią mgr Alicją Hojdą- Dumanią, której z czystym sumieniem zlecam najtrudniejsze zlecenia. Później Diety zaczęła opracowywać Pani mgr Magdalena Uchman. Także cudowna Pani Dietetyk, która podobnie jak ja uważa, że zdrowe żywienie nie musi być nudne (doszłam do tego po wielu, wielu latach :)). A w 2015 poznałam cudowną, pełną serca dla wszystkich was Panią Dietetyk mgr Annę Grabowską. Ci co już u nas zamawiali wiedzą, że Pani Dietetyk zawsze Wam pomaga, (nawet jeśli wykracza to jej zakres usługi). Tak już ma, że chce aby każdy z Was był zadowolony.

Obecnie stronę, tworzą Cudowni Dietetycy (Opisy Doświadczenia, zainteresowań poniżej :)) , którzy uwielbiają pomagać innym, chcą nauczać nas jak jeść zdrowo, jak tworzyć zdrowo jadłospisy, jeść pełnowartościowo. Cieszę się, że na Swojej drodze spotkałam takie osoby.

Nasi Dietetycy tworzą Menu, Jadłospisy smaczne i różnorodne a przede wszystkim pełnowartościowe. Pierwszą moja ciąża i karmienie piersią pomimo zdrowej diety zakończyła się niedoborami. Brakowało mi wiedzy jak jadłospis zbilansować, aby był pełnowartościowy. Na szczęście dwie pozostałe ciąże. (Jestem mamą trójki dzieci), w których już miałam wsparcie Ekspertów pomimo cukrzycy ciążowej i restrykcyjnej diecie zakończyłam szczęśliwie (dzieci zdrowe, donoszone, bez żadnych oznak cukrzycowych), a ja bez niedoborów, bez anemii i z bardzo dobrymi wynikami badań, a dodatkowo bez nadmiaru zbędnych kilogramów.

Zdrowa dieta przepisy dla dzieci

Pełnowartościowe Menu ma kluczowe znaczenie w ciąży, podczas karmienia, kiedy dziecko jest niemowlakiem, a także kiedy jest starsze i bardzo intensywnie się rozwija. Pełnowartościowa Dieta jest bardzo ważna dla Nas wszystkich. Dzięki pełnowartościowej Diecie unikniesz niedoborów, poprawisz jakość swojego życia, zadbasz o piękny wygląd, sylwetkę.

Dla Was Stworzyliśmy sklep, gdzie Wy, Wasi Mężowie, Rodzice, Ciocie mogą otrzymać pomoc Specjalistów Pasjonatów. Potrzebujesz wsparcia w żywieniu, pokierowania, aby dieta była pełnowartościowa, bez niedoborów, skorzystaj z naszych usług. Wejdź do Naszego Sklepu: Przepisy-dla-dzieci.pl.

W dalszym ciągu udzielamy darmowych porad. Są one zamieszczane na naszej stronie, jako wskazówki dla innych Mam.

Dla osób, które nie chcą, aby porada była umieszczona na stronie, chcą szybciej otrzymać odpowiedź a jednocześnie wesprzeć naszą działalność stworzyłyśmy usługę Płatną Zapytaj Dietetyka.

Gorąco zapraszam do przeglądania ponad 1000 artykułów, porad, prawie 1000 przepisów. Cieszymy się, że nas Odwiedziłaś, Odwiedziłeś. Z przyjemnością Ci pomożemy.

Poniżej cudowny Zespół Ekspertów, dzięki którym możemy Wam pomagać.

Zespół

Układają diety:

mgr Alicja Hojda-Dumania- Dietetyk na portalu www.Przepisy-dla-dzieci.pl

Alicja Hojda dietetyk na portalu Przepisy-dla-dzieci.pl

Ukończyła studia na kierunku zdrowie publiczne, specjalność: dietetyka kliniczna i zasady żywienia na Uniwersytecie Medycznym w Lublinie oraz na kierunku dietetyka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.

Doświadczenie zawodowe zdobyła w trakcie zajęć klinicznych oraz praktyk studenckich w wielu placówkach medycznych, m.in. w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w Lublinie, Instytucie Pomnik -Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie, Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym przy ul. Działdowskiej w Warszawie, Centralnym Szpitalu Klinicznym MSWiA w Warszawie.

Jak sama twierdzi, najlepiej zna się na leczeniu cukrzycy, celiakii oraz alergii gdyż sama się z nimi zmaga, a żadne zajęcia na studiach nie dadzą człowiekowi takiej wiedzy, jak doświadczenia osobiste. Obie swoje prace dyplomowe poświęciła tematowi edukacji osób z cukrzycą. Stale poszerza i uaktualnia swoją wiedzę poprzez uczestnictwo w konferencjach naukowych i czytanie fachowej literatury. Jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków oraz Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Udziela porad na portalach internetowych.

Na co dzień kieruje się dwiema głównymi zasadami: "Jesteśmy tym, co jemy" oraz "Sport może zastąpić wiele leków, ale żaden lek nie zastąpi sportu".

mgr Anna Grabowska- Dietetyk na portalu www.Przepisy-dla-dzieci.pl

Anna Grabowska - Główny specjalista na portalu www.przepisy-dla-dzieci.pl

"Ukończyła studia kierunku Dietetyka na Poznańskim Uniwersytecie Medycznym zdobywając tytuł magistra.

Prowadziła warsztaty zdrowego gotowania dla dzieci szkół podstawowych. Brała udział w ogólnopolskim projekcie „Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy”, gdzie analizowała jadłospisy w żłobkach, wprowadzała zmiany żywieniowe oraz edukowała pracowników i rodziców, by od najmłodszych lat uczyć dzieci prawidłowych nawyków żywieniowych. W swojej pracy licencjackiej skupiła się na chorobach cywilizacyjnych XXI wieku spowodowanych nieprawidłowym stylem życia, ich zapobieganiu i leczeniu żywieniowemu. Podczas studiów magisterskich prowadziła badania nad probiotykami i mikroflorą jelit.

Swoje doświadczenie zawodowe zdobywała czynnie uczestnicząc w kołach naukowych Dietetyki, działając w poradni Nadciśnienia Tętniczego i chorób Metabolicznych, tworząc artykuły do poradnika dla osób otyłych, odbywając liczne praktyki na oddziałach i w poradniach szpitalnych, biorąc udział w szkoleniach z zakresu dietetyki i licznych konferencjach naukowych.

Wolny czas spędza w kuchni ciesząc się gotowaniem i fotografując dania, dzięki temu łączy dwie swoje największe pasje. Uczęszcza na warsztaty kulinarne, by rozwijać swoje umiejętności kulinarne. Jej specjalnością jest kuchnia bezglutenowa. W swojej praktyce zawsze stawia na profilaktykę i kieruje się hasłem „Lepiej zapobiegać, niż leczyć”. "

mgr Magdalena Uchman- Dietetyk na portalu www.Przepisy-dla-dzieci.pl

Magdalena Gronau dietetyk na portalu przepisy-dla-dzieci.pl

Ukończyłam kierunek Dietetyka na Wydziale Nauki o Zdrowiu (Warszawski Uniwersytet Medyczny) uzyskując tytuł magistra. Podczas studiów odbyłam szereg praktyk z dietetyki klinicznej w warszawskich szpitalach (min. w Wojewódzkim Szpitalu Bródnowskim, Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym, Instytucie „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” w Klinice Kardiologii, Samodzielnym Publicznym Centralnym Szpitalu Klinicznym ul. Banacha, Szpitalu Ginekologiczno-Położniczym im ks. Anny Mazowieckiej, w wielu klinikach Centralnego Szpitala Klinicznego MSWiA) oraz poradniach (np. Poradnia Chorób Metabolicznych Instytutu Żywności i Żywienia) i domach opieki. Pozwoliło mi to na poznanie specyfiki pracy w zawodzie dietetyka i realnych problemów ludzi potrzebujących wsparcia w tej dziedzinie. Brałam czynny udział w zajęciach uczelnianego koła naukowego „Studenckie koło naukowe Dietetyków”, a także uczestniczyłam w wielu konferencjach naukowych. W pracy licencjackiej przedstawiałam innowacje w mieszankach mlecznych dla niemowląt, natomiast w ramach pracy magisterskiej miałam okazję zapoznać się ze specyfiką żywienia zbiorowego zamkniętego w areszcie śledczym, co również było ciekawym doświadczeniem pozwalającym na poznanie zarówno zasad jak i norm żywienia zbiorowego.

Dietetyka zawsze była moją pasją, wiem jak ważna jest wiedza w tej dziedzinie i jak istotna dla wielu ludzi jest prawidłowa dieta, a zwłaszcza dla młodych mam i ich pociech. Wybrałam ten kierunek kształcenia ze względu na chęć pomagania innym. Poza dietetyką jestem miłośniczką zwierząt. Lubię fotografię, dobrą książkę i szum morza.

Eksperci na stronie:

inż. Magdalena Kot

Magdalena Kot dietetyk dla mam i dzieci na portalu przepisy dla dzieci

Jestem Dietetykiem, inż. Technologii Żywności i Żywienia Człowieka. Ukończyłam Uniwersytet Rolniczy w Krakowie. Odbyłam praktykę w szpitalach klinicznych Bytomia, Katowic i Siemianowic Śląskich na oddziałach: wewnętrznym, neurologicznym, neurochirurgicznym, oddziale oparzeniowym oraz oddziale pediatrycznym. W ramach praktyk wzięłam również udział w warsztatach szkolnych ucząc się zasad cateringu i zasad żywienia zbiorowego. Podczas praktyk w szpitalnej kuchni miałam okazję poznać techniki produkcji żywności na skalę masową.

Moją pierwszą posadą po dyplomie była posada Dietetyka na oddziale neurologicznym w Oświęcimiu. Obecnie, od dziewięciu lat praktykuję dietetykę w Wielkiej Brytanii pracując w jednym z największych Trustów (jednostek systemu zdrowia w Wielkiej Brytanii). Jestem członkiem Brytyjskiego Towarzystwa Dietetyków. Pracuję z pacjentem dorosłym ale interesuję się również żywieniem dzieci.

Jako członek zespołu zajmującego się jednostkami chorobowymi powodującymi niedożywienie organizmu, w 2011 roku otrzymałam pierwsza nagrodę w konkursie na projekt wdrażania systemów prewencyjnych czyli walkę z niedożywieniem i odbudową organizmu, który jest praktykowany w moim miejscu pracy. Jestem członkiem Coeliac UK, Stowarzyszenia osób cierpiących na celiakię, choroby trzewnej, w której dieta bezglutenowa jest podstawą leczenia. Zajmuję się poradnictwem dietetycznym w zapobieganiu chorobom takim jak m.in. cukrzyca typu drugiego, choroby serca, otyłość, choroby nerek.. Wysoki poziom dietetyki brytyjskiej oraz ciągle rozwijająca się nauka i związane z nią zagadnienia dotyczące żywienia człowieka zdrowego i chorego, sprawia, że dziedzina ta jest tak fascynująca.

Biorę udział w licznych wykładach, seminariach i konferencjach wzbogacając swoją wiedzę i poznając poglądy innych dietetyków. Jako profesjonalista nie pozostaję obojętna na nagłówki gazet, często niezgodne z prawdą. Chcę się dzielić moimi wiadomościami i doświadczeniem wspierając zdrowie jednostki poprzez promowanie zbilansowanej diety. Lubię gotować i kreować nowe potrawy. Często gotuję dla przyjaciół i rodziny. Moje potrawy znalazły uznanie wygrywając kulinarne konkursy w Internecie.

mgr Sylwia Pacyna

Sylwia Pacyna dietetyk portalu przepisy-dla-dzieci.pl

Jestem dietetykiem, wykształcenie zdobyłam na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi i w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Przez lata swojej edukacji oprócz cennej wiedzy zdobyłam również doświadczenie dzięki odbyciu praktyk m.in. w Instytucie „Pomnik” Centrum Zdrowia Dziecka, Instytucie Centrum Zdrowia Matki Polki, prowadzeniu licznych zajęć o tematyce zdrowego żywienia w szkołach podstawowych, gimnazjach oraz przedszkolach.

Szczególnie interesuje się żywieniem dzieci i młodzieży i z tą tematyką głównie wiążę swoją przyszłość zawodową. Bardzo cenię sobie pracę z dziećmi, ponieważ uważam, że od najmłodszych lat powinniśmy uczyć się zasad zdrowego żywienia i wprowadzać je w życie, by w przyszłości zapobiec wielu chorobom cywilizacyjnym.

Dietetyka to moja pasja, którą cały czas rozwijam poprzez udział w licznych konferencjach, szkoleniach oraz kursach. Ta dziedzina nauki jest jedną z najprężniej rozwijających się, dlatego zawsze staram się być na bieżąco z najnowszymi trendami i badaniami naukowymi z zakresu żywienia człowieka.

Uwielbiam zdrową kuchnię oraz kulinarne eksperymenty. W swojej praktyce pokazuję, że zdrowa kuchnia wcale musi być kosztowna i skomplikowana, a może być bardzo smaczna i łatwa.

mgr Arleta Witan – Grzegrzółka

Arleta Witan dietetyk dla kobiet dla portalu przepisy-dla-dzieci.pl

Ukończyłam studia z dietetyki na Wydziale Przyrodniczym Uniwersytetu Przyrodniczo – Humanistycznego w Siedlcach uzyskując tytuł magistra. Doświadczenie zawodowe zdobyłam podczas licznych praktyk między innymi w Mazowieckim Szpitalu Wojewódzkim w Siedlcach, Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki w Siedlcach jak i też w Zespole Szkół Oświatowych w Stoku Lackim.

Odbyta praktyka technologiczna oraz ukończenie specjalności cateringowej pozwoliło mi na zgłębienie wiedzy odnośnie składu, produkcji, przechowywania i przygotowywania żywności. Wiedzę odnośnie żywienia dzieci miałam okazję zgłębić podczas pisania swojej pracy magisterskiej dotyczącej spożycia i motywów wyboru żywności typu fast food przez dzieci i młodzież, co pozwoliło mi na poznanie zwyczajów żywieniowych tej grupy naszego społeczeństwa.

Fachową wiedzę stale poszerzam poprzez czytanie fachowej literatury i udział w konferencjach.

inż. Sandra Podlaska

Sandra Podlaska dietetyk na portalu www.przepisy-dla-dzieci.pl

Jestem inżynierem kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności, który ukończyłam w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, a także studentką psychologii w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej (SWPS) w Warszawie.

Od wielu lat interesuję się tematyką żywienia człowieka, a w szczególności jego stroną psychologiczną pogłębiając wiedzę z zakresu psychodietetyki. W trakcie studiów uczestniczyłam w wielu warsztatach i wykładach dotyczących zdrowego stylu życia, dietetyki klinicznej, oraz psychologii. Obecnie jestem w trakcie odbywania kursu dietetyki klinicznej. Moim celem zawodowym jest niesienie pomocy innym, edukacja żywieniowa, wsparcie merytoryczne oraz psychologiczne. W przeszłości cierpiałam na zaburzenia odżywiania. Wydarzenia z tamtego okresu pozwoliły mi doświadczyć sytuacji z którymi wciąż zmaga się wiele osób. Zdobyłam wtedy wiedzę, którą teraz chciałabym przekazać innym.

Prywatnie moją pasją są podróże. Odwiedzanie nowych miejsc i poznawanie ludzi jest dla mnie otwieraniem kolejnych okien na piękny świat. Przy okazji podróży uwielbiam poznawanie lokalnych kuchni i doświadczanie nowych smaków.

inż. Marta Jung

Marta Jung specjalista ds. żywienia na portalu przepisy-dla-dzieci.pl

Ukończyłam studia inżynierskie na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Aktualnie kontynuuję naukę na tym kierunku.

Moje praktyki odbyłam pomagając w warsztatach żywieniowych dla dzieci organizowane przez Fundację Szczęśliwi bez cukru, gdzie obecnie jestem wolontariuszką. Swoją wiedzę zgłębiałam również podczas zagranicznych praktyk we Włoszech, gdzie m.in. poznałam produkcję oliwy z oliwek, serów dojrzewających, kawy, wina oraz lodów, a także zwiedzałam gaje cytrusowe, zapoznałam się z uprawą szafranu i byłam w zakładzie produkcyjnym tradycyjnych wędlin dojrzewających salami.

Rozwijam swoją wiedzę uczęszczając w różnorodnych konferencjach, a także ukończyłam 3 e - kursy psychodietetyczne, m.in. „Praca z dziećmi z perspektywy psychodietetycznej”.

Oprócz żywienia interesuję się właśnie psychodietetyką oraz samą psychologią, dlatego bardzo lubię łączyć obie te dziedziny i sprawdzać np. podłoże psychologiczne w zachowaniach żywieniowych dzieci oraz dorosłych.

lic. Monika Zakrzewska

Monika Zakrzewska licencjonowany dietetyk dla dzieci współpracujący z portalem www.przepisy-dla-dzieci.pl

Ukończyłam studia licencjackie na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy, obecnie jestem na drugim roku studiów magisterskich. Podczas studiów oprócz zdobywania niezbędnej wiedzy w zakresie dietetyki odbyłam liczne praktyki, głównie szpitalne m.in. w Centrum Onkologii, Szpitalu Uniwersyteckim im. Antoniego Jurasza w Bydgoszczy.

Swój wolny czas poświęcam na zdobywanie wiedzy, uczestnictwo w konferencjach naukowych, czytanie pism o tematyce dietetycznej. Ponadto ukończyłam kurs psychodietetyki dotyczący także pracy z najmłodszymi pacjentami i ich rodzicami. W chwili wytchnienia chętnie wybieram się na rower lub spacer.

Zdrowym odżywianiem interesuje się od wielu lat. Moją ulubioną dziedziną z zakresu dietetyki jest żywienie dzieci, dlatego z chęcią dziele się swoją wiedzą z przyszłymi mamami. Okres prenatalny oraz niemowlęcy to najważniejszy czas, w którym należy kreować odpowiednie nawyki i szczególnie zwracać uwagę na to co znajduje się na talerzu.

Swoje jadłospisy opieram głównie na sezonowości warzyw i owoców. Preferuje kuchnie lekką, smaczną i przede wszystkim zdrową.

mgr Magdalena Walania

Magdalena Walania dietetyk kliniczny dla dzieci i dorosłych współpracujący z portalem www.przepisy-dla-dzieci.pl

Absolwentka studiów magisterskich Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu na kierunku dietetyka. Doświadczenie jako dietetyk kliniczny zdobywałam podczas odbywanych praktyk w szpitalach klinicznych, a także jako samodzielny dietetyk we własnej poradni żywieniowej w Kluczborku.

Stale poszerzam swoją wiedzę uczestnicząc w wielu szkoleniach oraz kursach związanych z dietetyką oraz psychodietetyką. Prowadzenie prelekcji żywieniowych dla młodzieży, osób dorosłych oraz seniorów, a także pisanie artykułów, między innymi do polskiego wydania "Women's Health", pozwoliło mi na nabranie doświadczenia w przekazywaniu fachowej wiedzy w sposób ciekawy i zrozumiały dla swoich słuchaczy.

Zamiłowanie do zdrowego stylu życia oraz sportu przekłada się również w mojej w kuchni, gdzie stale rozwijam swoje umiejętności kucharskie. Dzięki temu, podczas komponowania jadłospisów dla swoich pacjentów mogę pokazać, że każdy jest w stanie przyrządzić dla siebie zdrowy i wartościowy posiłek.

lic. Karolina Growiec

Karolina Growiec licencjonowany Dietetyk dla dzieci i dorosłych współpracujący z portalem www.przepisy-dla-dzieci.pl

Ukończyłam studia licencjackie na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Tematy związane ze zdrowym odżywaniem oraz samym jedzeniem towarzyszą mi od dłuższego już czasu, ponieważ przed studiami skończyłam technikum gastronomiczne. Obecnie studiuję Pedagogikę o specjalności edukacja prozdrowotna.

Podczas studiów odbyłam liczne praktyki m.in. w Szpitalu im. Franciszka Raszei w Poznaniu na oddziale diabetologii, w DPS dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej oraz w przedszkolach. W szkole podstawowej prowadziłam dla uczniów zajęcia o szkodliwości spożycia cukru i jego zawartości w napojach.

Dzięki praktykom w wielu różnych miejscach wiem, jak ważna jest edukacja dzieci już od najmłodszych lat. Dlatego z chęcią będę dzielić się z Państwem informacjami o prawidłowym żywieniu dzieci oraz odpowiednim sposobie odżywania przyszłych mam. Wprowadzanie zdrowych nawyków żywieniowych u młodym wieku jest niezmiernie istotne i daje efekt długofalowy, procentując w przyszłości zdrowymi wyborami żywieniowymi i dobrym rozwojem oraz samopoczuciem.

Uważam, że dieta powinna być naszym stylem życia, a nie chwilową „kuracją odchudzającą”, dlatego posiłki w codziennym menu powinny być proste, smaczne, oparte na sezonowych warzywach i owocach oraz dostosowane do preferencji smakowych tak, by czerpać z jedzenia przyjemność jednocześnie dostarczając organizmowi wartościowych produktów.

W wolnym czasie chętnie uczestniczę w konferencjach poświęconych dietetyce czy eksperymentuję w kuchni. Prywatnie jestem miłośniczką królików, podróży i rekreacyjnego pływania na basenie.

lic. Małgorzata Ptak

Małgorzata Ptak licencjonowany Dietetyk dla dzieci współpracujący z portalem www.przepisy-dla-dzieci.pl

Ukończyłam I stopień studiów w Krakowskiej Wyższej Szkole Promocji Zdrowia w Krakowie uzyskując tytuł dietetyka. Kontynuuje kształcenie na tej samej uczelni w kierunku dietetyki klinicznej. Interesuje się szczególnie zagadnieniami związanymi z żywieniem kobiet w ciąży oraz małych dzieci, a także dietetyką sportową ze względu na kiedyś czynną, teraz bardziej rekreacyjną aktywność fizyczną. Drugi stopień studiów pomaga mi poszerzyć wiedzę dotyczącą jednostek chorobowych, pomocy żywieniowej oraz profilaktyki zachorowań.

Alergia pokarmowa i neofobia żywieniowa mojej siostrzenicy pozwoliła mi od podszewki zgłębić te problemy żywieniowe oraz zapoznać się z różnymi sytuacjami związanymi z eliminacją niektórych produktów z diety dziecka. Unikanie alergenów w jadłospisie wymaga również konieczności edukacji żywieniowej nie tylko rodziców i ich pociechy lecz również osób w najbliższym otoczeniu takich jak reszta rodziny, pracownicy szkoły/ przedszkola, a także kolegów i koleżanek. Dzięki zrozumieniu przez najbliższych, dziecku łatwiej zaakceptować konieczność odpowiedniego odżywiania oraz rezygnacji z produktów przyczyniających się do wystąpienia objawów alergii, a dozwolonych dla innych dzieci.

Wiedzę systematycznie poszerzam biorąc udział w licznych kursach, natomiast doświadczenie zdobywam w poradni dietetycznej oraz licznych praktykach szpitalnych.

mgr inż.Weronika Karbowska

Weronika Karbowska dietetyk dla kobiet i dzieci dla portalu przepisy-dla-dzieci.pl

Jest absolwentką studiów magisterskich na kierunku Żywienie Człowieka i Dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Doświadczenie zawodowe zdobyła podczas praktyk w poradni psychodietetycznej, dietetycznej oraz Dolnośląskim Centrum Onkologii we Wrocławiu. Dodatkowo dzięki uczestnictwie w wielu kursach, szkoleniach i konferencjach nieustannie zgłębia wiedzę w dziedzinie dietetyki.

W swojej pracy inżynierskiej skupiła się na projektowaniu planu żywieniowego dla kobiet w II trymestrze ciąży cierpiących na niedoczynność tarczycy. Natomiast podczas studiów magisterskich zgłębiała temat zależności występujących pomiędzy stylem życia i sposobem żywienia a częstością występowania zaburzeń depresyjnych.

Tematem najbardziej dla niej interesującym jest wpływ mikroflory jelitowej na funkcjonowanie organizmu człowieka a także częstotliwością występowania chorób o podłożu autoimmunologicznym. Wolny czas najchętniej spędza w kuchni, w podróży a także uczestnicząc w zajęciach tanecznych.

Podziękowania przepisy dla dzieci

Dziękujemy Pani Dietetyk mgr inż. Edycie Kuzara, mgr inż. Sabinie Grygierek, mgr Małgorzacie Bieńkowskiej, Pani Dietetyk mgr inż. Angelice Drozd, Pani Dietetyk mgr Urszuli Bieniek, Pani Dietetyk inż. Marzenie Marut, Pani mgr inż. Aleksandrze Szewczyk, Pani Justynie Kruk oraz Pani Marcie Zofii Niedziałkowskiej, Pani mgr inż. Marcie Hyla, Pani mgr Aleksadrze Reyer, Pani mgr inż. Natalii Gregorowicz, Pani mgr Lenie Niewiada, Pani mgr inż. Paulinie Tortynie, Pani Marlenie Maciejewskiej, Pani Paulinie Jonkisz, Pani mgr Agnieszce Darii-Kula, Pani mgr inż. Beacie Smulskiej, Marzenie Orłowskiej, Paulinie Plata, Sandrze Kucharskiej, mgr Katarzynie Bałdysz, mgr inż. Paulinie Roziewskiej, mgr Karolinie Macała, Oldze Pankiewicz, Sylwii Durzyńśkiej, Monice Turek, Pani Alinie Olczak, Pani mgr Indze Gasek, Pani mgr inż. Magdalenie Tęsiorowskiej, Adriannie Jurczak, Żanecie Michalak, Annie Radzimowskiej, Agnieszce Tokarz, mgr Agnieszce Wianeckiej, mgr Magdalenie Marszałek, Laurze Plenzler, mgr inż. Agnieszce Antoniewicz za dotychczasową współpracę z naszym portalem.

Nasza oferta

Strona internetowa www.Przepisy-dla-dzieci.pl skierowana jest do Mam oraz Osób, które przygotowują posiłki dla niemowląt, dzieci, mają problemy z dietą swojego dziecka lub rodziny, chcą się zdrowo odżywiać.

Na stronie znajdziecie przepisy na pierwsze przeciery, zupki dla niemowląt a także wiele ciekawych przepisów na posiłki dla starszych dzieci. Staramy się, aby przepisy zamieszczane na stronie były zdrowe, urozmaicone oraz łatwe w przygotowaniu. Wiele przepisów na stronie zostało zamieszczonych przez Naszych Ekspertów.

Smaczne przepisy przepisy dla dzieci

Na stronie Przepisy-dla-dzieci.pl znajdziecie także Porady Ekspertów żywieniowych. Odpowiadamy na Wasze pytania, pomagamy wam zrozumieć zasady zdrowego żywienia.

Nasza strona to także ponad 1000 artykułów związanych ze zdrowym odżywianiem.

Dla osób, które potrzebują indywidualnej porady zapraszamy do Naszego Sklepu. Nasi Dietetycy opracowują pełnowartościowe jadłospisy (z przepysznymi i zdrowymi przepisami – Stwórz sobie zdrową książkę kucharską), wykonują profesjonalną analizę diety (na podstawie, której dowiesz się jakie błędy popełniasz, jakie potencjalnie masz niedobory, problemy z dietą pokazujemy jak powinnaś zmienić dietę Swoją lub dziecka). Dodatkowo nauczamy jak należy układać pełnowartościowy jadłospis dla dziecka i całej rodziny, nauczamy zdrowych nawyków żywieniowych oraz dokonywania mądrych decyzji zakupowych . Wiedza ta jest niezbędna aby dziecko, ale i cała rodzina odżywiała się zdrowo i nie miała żadnych niedoborów witamin czy składników mineralnych.

Jeśli chcesz porozmawiać z Dietetykiem możesz zaprosić Dietetyka do swojego domu lub zapytać Dietetyka on-line ewentualnie spotkać się z Nami na naszych Warsztatach Żywieniowych. Serdecznie zapraszamy.

Oferta naszego sklepu

Oferta sklepu przepisy dla dzieci

Potrzebujesz innej konsultacji, porady napisz do nas na e-mail: Justyna@przepisy-dla-dzieci.pl.

Opinie

Opinie o Jadłospisach, korektach diety itp.

Opinie o sklepie przepisy dla dzieci

Opinie anonimowe po naszych Warsztatach:

Opinie o sklepie przepisy dla dzieci

Zapraszamy do przesyłania opinii po warsztatach, wykonanej analizie, opracowanym jadłospisie. Pozwoli to innym mamom podjąć decyzję.

Kontakt

Witamy serdecznie,
osoby oraz firmy zainteresowane usługami, współpracą, reklamą, a także autorów artykułów zbliżonych tematycznych do serwisu - zapraszamy do korzystania z poniższych danych kontaktowych.

Także osoby, które znalazły błędy na stronie, zauważyły naruszanie zasad regulaminu, czy obraźliwe komentarze lub mają pomysł jak usprawnić działanie serwisu. Wszystkich Państwa zachęcamy do kontaktowania się z nami. :)

Dane kontaktowe:

REIMAGINESOFT SPÓŁKA ZO.O.
Kulczyńskiego 4 m 20
02-777 Warszawa
NIP: 951-239-51-01
REGON: 3619 7622 4000 00
KRS: 0000565852

Numer rachunku bankowego:
07 1950 0001 2006 1606 3860 0002

Wszelkie pytania prosimy kierować drogą e-mailową na adres:
Email: justyna@przepisy-dla-dzieci.pl,
justyna.trojaczek@onet.pl

Zapraszam!

Kontakt z przepisy dla dzieci

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl