Indyk z pieczonymi ziemniaczkami i brokułami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 40 minut
Czas przygotowania: 2 godziny
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Masło | 2 | łyżeczki |
| Brokuły- różyczka | 4 | ug |
| Kolendra | 1 | łyżeczka |
| Udziec z indyka | 125 | g |
| Koperek świeży | 0,5 | szt |
| Ziemniak | 2 | szt |
| Majeranek | 1 | łyżeczka |
| Czosnek ząbek | 2 | szt |
| Kminek mielony | 0,5 | łyżeczki |
| Sól | 1 | |
| Tymianek | 1 | łyżeczka |
Opis
Od 1,5 roku można użyć do marynaty także sos sojowy i imbir.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

