Krupnik z kaszą jęczmienną
Autor: Magdalena Uchman
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Włoszczyzna | 2 | szklanki |
| Ziemniak średni | 2 | szt |
| Kasza jęczmienna | 3 | łyżki |
| Oliwa z oliwek | 1 | łyżka |
| Cebula mała | 0,5 | szt |
| Koperek posiekany | 2 | łyżki |
Opis
Porcja dla dziecka: porcja 200-300 ml.
Przepis z naszego E-booka: E-book z przepisami dla przedszkolaka (3-6 LAT) na 30 dni.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Zagotuj około 1-1,5l wody.
- Warzywa pokrój w kostkę.
- Gdy woda się zagotuje wrzuć pokrojone warzywa, kaszę i gotuj około 20 minut.
- Na oliwie krótko podsmaż cebulę i dodaj ją do zupy.
- Dodaj koperek.
