Kotleciki z łososia i szpinaku
Autor: Monika Zakrzewska
Czas gotowania/pieczenia: 10 minut
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Dziki łosoś atlantycki | 1 | szt |
| Garść szpinaku | 1 | szt |
| Płatki owsiane | 1 | szt |
| Ząbek czosnku | 1 | szt |
| Jajko | 1 | szt |
| Oliwa z oliwek | 1 | szt |
| Przyprawy: pieprz ziołowy, sól, bazylia | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Łososia i szpinak umyć oraz poszatkować.
- Zmiksować jajko, płatki owsiane i obrany czosnek.
- Wsypać przyprawy oraz dodać łososia i szpinak.
- Odstawić na ok. 15 minut do lodówki, następnie uformować kotleciki.
- Grillować po ok. 5 minut z każdej strony.
