Makaron bolognese
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Bazylia świeża -listki | 6 | szt |
| Seler naciowy - kawałek | 1 | szt |
| Cebula cukrowa | 0,25 | szt |
| Gouda - ser żółty | 100 | g |
| Oliwa z oliwek | 1 | łyżka |
| Pomidor | 2 | szt |
| Woda | 0,5 | szklanki |
| Czosnek ząbek | 2 | szt |
| Koncentrat pomidorowy | 1 | łyżka |
| Makaron spaghetti z pszenicy durum 100% | 100 | g |
| Mięso mielone wieprzowe | 100 | g |
| Oregano suszone | 1 | łyżeczka |
| Papryka czerwona | 0,5 | szt |
| Pieprz czarny | 1 | |
| Rodzynki sułtanki | 10 | szt |
| Sól | 1 | |
| Tymianek | 1 |
Opis
Starszym dzieciom możesz dodać także oliwki. Tym co nie lubią ich widoku możesz zmiksować.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

