Kapuśniak
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 40 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Udko z indyka | 2 | szt |
| Marchewka | 2 | szt |
| Pietruszka | 1 | szt |
| Seler mały kawałek | 1 | szt |
| Por | 1 | szt |
| Koperek | 1 | szt |
| Ziemniaki | 2 | szt |
| Kapusta kiszona | 4 | łyżki |
| Woda | 3 | l |
| Szczypta pieprzu bezglutenowego | 1 | szt |
| Szczypta majeranku bezglutenowego | 1 | szt |
Opis
Przepis dla całej rodziny. Porcja dla dziecka: około 150 ml (wymieszana z łyżeczką oliwy).
Przykładowy przepis z naszego Menu: Dieta Bezglutenowa dla Dzieci na 30 dni. Zobacz.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- W garnku zagotuj wodę.
- Na wrzątek wrzuć mięso.
- Ugotuj i drobno posiekaj.
- Na tarce do jarzyn o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, pietruszkę i seler.
- Por pokrój w półtalarki, ziemniaki w kostkę.
- W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć warzywa.
- Dodaj przyprawy.
- Gotuj ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie.
- Kapustę kiszoną drobno posiekaj, dodaj do garnka, zagotuj, dodaj mięso, posyp koperkiem.
