Jaglany Budyń z Owocami i Orzechami
Autor: Sylwia Pacyna
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Kasza Jaglana | 3 | łyżki |
| Mleko lub Napój Roślinny | 100 | ml |
| Namoczone Daktyle | 2 | szt |
| Wiórki Kokosowe | 1 | łyżeczka |
| Garstka ulubionych owoców, polecane owoce jagodowe | 1 | szt |
| Łyżeczka orzechów np.: laskowych | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Kaszę jaglaną przepłukać i gotować na mleku na wolnym ogniu.
- Pod koniec gotowania dodać daktyle i wiórki.
- Wszystko razem zblendować na gładką masę.
- Powstały budyń podać z ulubionymi owocami i posiekanymi orzechami. Smacznego! ;-)
