Deser z czarnymi porzeczkami
Autor: Edyta Kuzara
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1 banan + łyżeczka soku z cytryny (ewentualnie łyżka nektaru bananowego) | 1 | szt |
| 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 170 g) lub serka homogenizowanego waniliowego (150 g) | 1 | szt |
| 150 g czarnych porzeczek (mogą być mrożone) | 1 | szt |
| 50 ml nektaru z czarnych porzeczek | 1 | szt |
| Ewentualnie cukier do smaku | 1 | szt |
| Kilka liści mięty do przybrania | 1 | szt |
| Ok. 4 łyżeczki żelatyny + 4 łyżki wrzątku | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

