Barszcz czerwony czysty
Autor: Karolina Growiec
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Buraki | 1 | kg |
| Woda | 2 | l |
| Pęczek włoszczyzny | 1 | szt |
| Liść laurowy | 1 | szt |
| Ziele angielskie | 1 | szt |
Opis
* Buraki z barszczu możesz wykorzystać do sałatki lub farszu do pierogów :)
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Buraki umyj, obierz, pokrój na mniejsze kawałki.
- Warzywa z włoszczyzny umyj, obierz te, które tego wymagają.
- Wrzuć wszystkie warzywa oraz przyprawy do garnka, zalej wodą i gotuj do miękkości buraków.
- Wyjmij warzywa i buraki.
- Dopraw do smaku sokiem z cytryny.
- Możesz podać z makaronem, ziemniakami lub tortelinii (zamiast naszych uszek zawierających kapustę i grzyby)
