Zupka jarzynowa z dodatkiem gotowanego indyka
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Indyk | 20 | g |
| Oliwa oliwek | 0,5 | łyżeczki |
| Marchewka | 0,5 | szt |
| Ziemniaki | 0,5 | szt |
| Brokuł: 1-2 różyczki | 1 | szt |
| Pietruszka zielona | 1 | łyżeczka |
Opis
Porcja dla dziecka 7 miesięcy karmienie sztuczne.
Zupka 200 ml.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay
Więcej przepisów Pani Dietetyk Ani Grabowskiej znajdziesz w naszym E-booku: E-BOOK MENU DLA NIEMOWLAKA 7-8 MIESIĄC NA 30 DNI
Przygotowanie
-
- Warzywa ugotuj w małej ilości wody, dodaj pietruszkę.
- Wymieszaj z oliwą.
- Indyka ugotuj osobno w wodzie i dodaj do zupy.
