Zupka jarzynowa z mięsem, cukinią lub kabaczkiem
Autor: Marzena Gontarz
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub niskoerukowego oleju rzepakowego | 1 | szt |
| 20 g mięsa kurczaka lub indyka bez tłuszczu (10 g mięsa to mniej więcej kulka wielkości orzecha włoskiego) | 1 | szt |
| Kawałek cukinii bez pestek lub kabaczka (ok. 30g) | 1 | szt |
| Kilka różyczek brokułów (ok. 30g) | 1 | szt |
| Niepełna łyżeczka kaszy manny (4-5 g) | 1 | szt |
| Pół marchewki (ok. 40g ) | 1 | szt |
| Pół ziemniaka (ok. 30g) | 1 | szt |
| Szklanka wody źródlanej | 1 | szt |
Opis
Porcja 170 ml.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

