banner

Zupka jarzynowa z kaszą gryczaną niepaloną i gotowanym indykiem

Autor: Anna Grabowska

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Zupka jarzynowa z kaszą gryczaną niepaloną i gotowanym indykiem

Składniki

Nazwa Ilość
Pierś z indyka 40 g
Ziemniak 1 szt
Marchewka 1 szt
Kapusta włoska 0,25 szt
Pietruszka 0,5 szt
Cebula: 2 plasterki 1 szt
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Koperek 1 łyżeczka
Kasza gryczana niepalona 1 łyżka

Opis

Porcja dla dziecka 8 miesięcy karmienie piersią.

Zupka: 190 ml

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Więcej przepisów Pani Dietetyk Ani Grabowskiej znajdziesz w naszym E-booku: E-BOOK MENU DLA NIEMOWLAKA 7-8 MIESIĄC NA 30 DNI

Przygotowanie

    1. Warzywa dokładnie umyj, obierz i opłucz.
    2. Kapustę poszatkuj, ziemniaka i cebulę pokrój w kostkę, a marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
    3. Mięso opłucz, włóż do garnka i ugotuj do miękkości.
    4. Warzywa ugotuj osobno.
    5. Zestaw z ognia, dodaj rozdrobnione mięso, olej i posyp koperkiem.
    6. Kaszę ugotuj do miękkości, dodaj do zupy.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.