banner

Zupka jarzynowa z dodatkiem gotowanego indyka

Autor: Anna Grabowska

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Zupka jarzynowa z dodatkiem gotowanego indyka

Składniki

Nazwa Ilość
Indyk 20 g
Oliwa oliwek 0,5 łyżeczki
Marchewka 0,5 szt
Ziemniaki 0,5 szt
Brokuł: 1-2 różyczki 1 szt
Pietruszka zielona 1 łyżeczka

Opis

Porcja dla dziecka 7 miesięcy karmienie sztuczne.

Zupka 200 ml.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay

Więcej przepisów Pani Dietetyk Ani Grabowskiej znajdziesz w naszym E-booku: E-BOOK MENU DLA NIEMOWLAKA 7-8 MIESIĄC NA 30 DNI

Przygotowanie

    1. Warzywa ugotuj w małej ilości wody, dodaj pietruszkę.
    2. Wymieszaj z oliwą.
    3. Indyka ugotuj osobno w wodzie i dodaj do zupy.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.