Zupa krem z groszku
Autor: Magdalena Walania
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Marchewka | 1 | szt |
| Garść mrożonego/świeżego groszku | 1 | szt |
| Pietruszka | 0,5 | szt |
| Batat | 0,5 | szt |
| Pierś z indyka | 100 | g |
| Masło | 1 | łyżeczka |
Opis
Potrzebujesz pomocy w rozszerzaniu diety, pełnowartościowego Menu? : Wejdź do naszego Sklepu. Zobacz.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Pierś z indyka obrać z błonek i ugotować w wodzie.
- Wszystkie warzywa obrać i pokroić (za wyjątkiem groszku naturalnie) na mniejsze kawałki, następnie zalać je wodą i gotować aż staną się miękkie.
- Do ugotowanych warzyw dodać mięsko oraz łyżeczkę masła.
- Całość na koniec zblendować.
- Zupkę można podać z dodatkiem łyżki jogurtu naturalnego.
