banner

Rosół z indyka z kaszką kukurydzianą

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 40 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Rosół z indyka z kaszką kukurydzianą

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 1 łyżeczka
Brokuły- różyczka 3 ug
Sok z białych winogron 4 łyżki
Udziec z indyka 30 g
Fasolka szparagowa 5 szt
Kaszka kukurydziana 4 łyżki
Marchew 1 szt
Pietruszka 1 szt
Woda 1 szklanka

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę w dwóch garnuszkach.
    2. Pokrój drobno warzywa i indyka.
    3. W pierwszym garnku ugotuj indyka. Gotuj 20 minut.
    4. Do drugiego garnka wrzuć warzywa (bez brokułów) oraz kaszkę. Gotuj 15 minut
    5. Dodaj brokuły. Gotuj 5 minut.
    6. Dodaj masło oraz sok białych winogron.
    7. Połącz mięso z warzywami i zmiksuj. Gotowe.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.