Zupka kapuściana z makaronem
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Marchewka | 2 | szt |
| Por | 0,5 | szt |
| Pietruszka | 1 | szt |
| Cebula | 0,5 | szt |
| Kapusta włoska | 0,5 | szt |
| Seler naciowy gałązka | 2 | szt |
| Ziemniak | 2 | szt |
| Cukinia | 1 | szt |
| Pomidory z puszki | 3 | szt |
| Bazylia | 1 | łyżeczka |
| Oliwa | 2 | łyżki |
| Makaron drobny po ugotowaniu | 2 | łyżki |
Opis
Zupa (porcja dla całej Rodziny).
Porcja dla dziecka 200 ml.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przepis z naszego E-booka: E-BOOK MENU DLA NIEMOWLAKA 9-10 MIESIĄC NA 30 DNI. Pobierz dla Swojego dziecka. Razem z Ekspertem rozszerz dietę swojego dziecka.
Przygotowanie
-
- Wszystkie warzywa dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę.
- Kapustę możesz poszatkować.
- W garnku zagotuj 1 litr wody, a następnie wrzuć marchew, pietruszkę, selera, ziemniaka, pora cebulę i kapustę.
- Po 10 minutach dodaj cukinię i pomidory.
- Po kolejnych 5 minutach dosyp natkę pietruszki i bazylię, po czym zestaw zupę z ognia, dodaj oliwę.
- Makaron ugotuj osobno.
