Rosół z indyka z kaszką kukurydzianą
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 40 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Masło | 1 | łyżeczka |
| Brokuły- różyczka | 3 | ug |
| Sok z białych winogron | 4 | łyżki |
| Udziec z indyka | 30 | g |
| Fasolka szparagowa | 5 | szt |
| Kaszka kukurydziana | 4 | łyżki |
| Marchew | 1 | szt |
| Pietruszka | 1 | szt |
| Woda | 1 | szklanka |
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania.
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na dużym ogniu.
10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

