Ogórki kiszone
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: brak czasu
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Korzeń chrzanu - kawałek | 1 | szt |
| Ogórki twarde gruntowe | 6 | szt |
| Koper gałązka | 1 | szt |
| Liść dębu - kawałek | 1 | szt |
| Pieprz kolorowy | 4 | szt |
| Czosnek, ząbek | 3 | szt |
| Liść laurowy | 1,5 | szt |
| Sól | 2 | łyżki |
| Ziele angielskie | 3 | szt |
Opis
Bardzo proste w wykonaniu a duża satysfakcja, że dziecko je ogórki własnej roboty.
Podane składniki są na jeden słoik. Solimy 1 czubatą łyżkę = 2 płaskie na litr wody.

