banner

Jarzynki z rybą po grecku

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Jarzynki z rybą po grecku

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 1 łyżeczka
Seler - mały kawałek 1 szt
Łosoś 40 g
Marchew 1,5 szt
Pietruszka 1 szt
Por 0,5 szt
Przecier pomidorowy 1 łyżeczka
Woda 0,5 szklanki
Pieprz czarny 1

Opis

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę w dwóch garnkach.
    2. Pokrój drobno rybę, warzywa w paski
    3. W pierwszym garnku na wrzątek wrzuć łososia. Gotuj 15 minut.
    4. Oczyść z ości.
    5. W osobnym garnku zagotuj warzywa i przyprawy. Gotuj 10 minut.
    6. Dodaj do warzyw przecier pomidorowy oraz masło . Gotuj 5 minut.
    7. Połącz rybę z warzywami Rozdrobnij danie widelcem.
    8. Gotowe.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.