Ragout z indykiem
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Masło | 1 | łyżka |
| Seler - mały kawałek | 1 | szt |
| Udziec z indyka | 40 | g |
| Jogurt naturalny | 1 | łyżka |
| Marchew | 1 | szt |
| Pietruszka | 1 | szt |
| Pomidor | 1 | szt |
| Por | 0,5 | szt |
| Woda | 1 | szklanka |
| Groszek zielony | 10 | szt |
| Ryż | 50 | g |
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania.
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na dużym ogniu.
10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

