Krem z indyka z warzywami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Seler - mały kawałek | 1 | szt |
| Udziec z indyka | 20 | g |
| Kleik ryżowy | 1,5 | łyżka |
| Marchew | 1 | szt |
| Oliwa z oliwek | 1 | łyżeczka |
| Pietruszka | 1 | szt |
| Por | 0,5 | szt |
| Woda | 0,5 | szklanki |
| Ziemniak | 1 | szt |
| Groszek zielony | 1 | łyżka |
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania.
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na dużym ogniu.
10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.

