Kapuśniaczek z kaszą jęczmienną
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Udko z indyka | 2 | szt |
| Marchewka | 2 | szt |
| Pietruszka | 1 | szt |
| Seler | 0,25 | szt |
| Por | 1 | szt |
| Koperek | 1 | łyżka |
| Ziemniaki | 2 | szt |
| Kapusta kiszona | 4 | łyżki |
| Woda | 3 | l |
| Majeranek | 1 | łyżka |
| Oliwa z oliwek lub olej lniany do podanej już zupy | 1 | łyżeczka |
| Kasza jęczmienna | 4 | łyżki |
Opis
Zupka porcja dla całej rodziny.
Porcja dla dziecka: 100-120 ml
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

