banner

Ragout z indykiem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Ragout z indykiem

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 1 łyżka
Seler - mały kawałek 1 szt
Udziec z indyka 40 g
Jogurt naturalny 1 łyżka
Marchew 1 szt
Pietruszka 1 szt
Pomidor 1 szt
Por 0,5 szt
Woda 1 szklanka
Groszek zielony 10 szt
Ryż 50 g

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę.
    2. Na wrzątek wrzuć pokrojonego w kostkę indyka. Gotuj 15 minut.
    3. Następnie dodaj groszek pokrojonego w kostkę selera, pora, marchewkę, ryż oraz przyprawy. Gotuj 10 minut.
    4. Dodaj pokrojonego i bez skórki pomidora oraz masło. Gotuj 5 minut.
    5. Wszystko wyłóż do miseczki, warzywa rozdrobnij widelcem.
    6. Dodaj jogurt. Gotowe.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.