Pomidorowa z indykiem
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 35 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Masło | 1 | łyżka |
| Brokuły- różyczka | 2 | szt |
| Cebula cukrowa | 1 | szt |
| Kapusta pekińska- liść | 2 | szt |
| Makaron rosołowy | 100 | g |
| Serek naturalny Bieluch | 0,5 | szt |
| Udziec z indyka | 60 | g |
| Brukselka | 5 | szt |
| Koperek świeży | 0,5 | szt |
| Marchew | 2 | szt |
| Pietruszka | 1 | szt |
| Pomidor | 3 | szt |
| Por | 0,5 | szt |
| Woda | 3 | szklanki |
| Żółtko | 1 | szt |
| Natka pietruszki | 0,5 | szt |
| Pieprz czarny | 1 |
Opis
10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.
Dla starszych dzieci, zupę można przyprawić odrobiną sosu sojowego i np. bulionem ekologicznym.

