Ogórki kiszone
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: brak czasu
Czas przygotowania: 40 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Korzeń chrzanu - kawałek | 1 | szt | 
| Ogórki twarde gruntowe | 6 | szt | 
| Koper gałązka | 1 | szt | 
| Liść dębu - kawałek | 1 | szt | 
| Pieprz kolorowy | 4 | szt | 
| Czosnek, ząbek | 3 | szt | 
| Liść laurowy | 1,5 | szt | 
| Sól | 2 | łyżki | 
| Ziele angielskie | 3 | szt | 
Opis
Bardzo proste w wykonaniu a duża satysfakcja, że dziecko je ogórki własnej roboty.
Podane składniki są na jeden słoik. Solimy 1 czubatą łyżkę = 2 płaskie na litr wody.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                