banner

Warzywa z indykiem i kuskusem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Warzywa z indykiem i kuskusem

Składniki

Nazwa Ilość
Kuskus 0,5 szklanki
Masło 1 łyżka
Brokuły- różyczka 4 szt
Rozmaryn 1
Sok z białych winogron 5 łyżek
Udziec z indyka 40 g
Fasolka szparagowa 5 szt
Marchew 1 szt
Pietruszka 1 szt
Pomidor 1 szt
Por 0,5 szt
Woda 1 szklanka
Ziemniak 1 szt
Tymianek 1

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania. (Jak jest za mało.)

Ilość wody podana jest na mały garnuszek.

Wielkość garnka wpływa na ilość wody podawaną do przepisów.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięsa.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę.
    2. Pokrój drobno warzywa i indyka.
    3. Na wrzątek wrzuć kurczaka. Gotuj 10 minut.
    4. Dodaj do mięsa fasolkę szparagową, marchewkę, pietruszkę, ziemniaka i pora. Gotuj 10 minut.
    5. Do mięsa i warzyw dodaj kuskus, pomidora i brokuły. Gotuj 5 minut.
    6. Dodaj masło oraz sok z białych winogron.
    7. Rozdrobnij warzywa i mięso widelcem. Gotowe.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl