banner

Schab z warzywami i śliwką

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut

Czas przygotowania: 7 minut

Schab z warzywami i śliwką

Składniki

Nazwa Ilość
Masło 1 łyżka
Schab bez kości 40 g
Marchew 1 szt
Śliwki suszone 3 szt
Woda 0,5 szklanki
Ziemniaki 1 szt
Majeranek 1

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę w dwóch garnuszkach.
    2. W międzyczasie przygotuj marchewkę oraz mięso do gotowania (Obierz, umyj, pokrój).
    3. W pierwszym garnku ugotuj schab. Gotuj około 15 minut.
    4. W drugim garnku ugotuj marchew, śliwki oraz przyprawy. (Gotuj 15 minut).
    5. Wymieszaj schab z marchewką oraz masłem. Dodaj wywar z marchewki.
    6. Zmiksuj.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl