banner

Pulpety z ryżem dla alergików

Autor: Monika Hajduk

Czas gotowania/pieczenia: 40 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Pulpety z ryżem dla alergików

Składniki

Nazwa Ilość
Pieczona pierś z kurczaka 100 g
Natka pietruszki 2 łyżki
Ryż 2 łyżki

Opis

Przygotowanie

    1. Mięso starannie umyj, oczyść z błon, usuń najdrobniejsze kawałki tłuszczu.
    2. Następnie pokrój w kostkę, wrzuć do maszynki i zmiel.
    3. Do zmielonego mięsa dodaj ryż, pietruszkę. Zamiast pietruszki możesz użyć koperku albo suszonych ziół (wystarczy czubata łyżeczka), np. estragonu lub bazylii.
    4. Umoczonymi w wodzie rękoma uformuj cztery kulki.
    5. Ułóż pulpety na sicie do gotowania na parze.
    6. Ustaw garnek na małym ogniu i gotuj przez 40-60 min, aż ryż będzie miękki.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl