Warzywny pasztet
Autor: Weronika Karbowska
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 25 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Średniej wielkości cebula, posiekana | 1 | szt | 
| Średniej wielkości ząbki czosnku, drobno posiekane | 3 | szt | 
| Oliwa z oliwek | 0,5 | szklanki | 
| Średniej wielkości surowa marchewka, starta | 1 | szt | 
| Średniej wielkości ziemniak surowy, tarty | 1 | szt | 
| Ciepła woda | 0,5 | szklanki | 
| Płatki drożdżowe nieaktywne | 0,5 | szklanki | 
| Mąka orkiszowa | 0,5 | szklanki | 
| Zmielone nasiona słonecznika | 1 | szklanka | 
| Sok z cytryny | 2 | łyżki | 
| Zmielony czarny pieprz | 0,25 | łyżeczki | 
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                