Pierniczki bez jajek
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Mąka pszenna | 500 | g | 
| Miód | 150 | g | 
| Masło | 100 | g | 
| Proszek do pieczenia | 1 | łyżeczka | 
| Soda oczyszczona | 0,5 | łyżeczki | 
| Przyprawa do pierników Kamis | 1 | szt | 
| Mleko | 3 | łyżki | 
| Kakao naturalne | 1 | łyżeczka | 
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Masło podgrzej w garnuszku z przyprawą, kakao. Wymieszaj.
- Na stolnicy wysyp mąkę, dodaj roztopione masło, miód oraz proszek do pieczenia i sodę.
- Wymieszaj ciasto.
- Stopniowo dodawaj mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji. (Ciasto nie może się kruszyć.)
- Rozwałkuj gotowe ciasto.
- Wytnij pierniczki.
- Piecz 10 - 15 minut ( Piekarnik grzanie góra, dół temperatura 180 stopni.)
- Smacznego.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                