Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 35 minut
Czas przygotowania: 45 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Ciepłe mleko | 75 | ml |
| Grzyby suszone (borowiki, podgrzybki, koźlaki) | 15 | g |
| Jajko | 1 | szt |
| Mąka orkiszowa pełnoziarnista | 100 | g |
| Świeże drożdże | 15 | g |
| Cukier | 1 | łyżeczka |
| Pieczarki | 10 | g |
| Oliwa z oliwek | 1 | łyżka |
| Żółtko | 1 | szt |
| Bułka tarta | 1 | łyżka |
| Liść laurowy | 4 | szt |
| Mąka pszenna | 125 | g |
| Pieprz czarny | 1 | |
| Ziele angielskie | 4 | szt |

