Czerwona soczewica z warzywami i ryżem
Autor: Edyta Kuzara
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: brak czasu
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 0,5- 1 szkl. bulionu warzywnego | 1 | szt |
| 100 g czerwonej soczewicy (ugotowanej lub konserwowej) | 1 | szt |
| 100 g ugotowanego ryżu brązowego | 1 | szt |
| 2-3 łyżki jogurtu naturalnego | 1 | szt |
| Jajko | 1 | szt |
| Mała cebula | 1 | szt |
| Warzywa na patelnię (wg uznania) | 1 | szt |
| Łyżka oleju | 1 | szt |
| Sól | 1 | szt |
| Tymianek | 1 | szt |
| Ząbek czosnku | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

