Krupnik z kaszą jęczmienną
Autor: Magdalena Uchman
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 10 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Włoszczyzna | 2 | szklanki | 
| Ziemniak średni | 2 | szt | 
| Kasza jęczmienna | 3 | łyżki | 
| Oliwa z oliwek | 1 | łyżka | 
| Cebula mała | 0,5 | szt | 
| Koperek posiekany | 2 | łyżki | 
Opis
Porcja dla dziecka: porcja 200-300 ml.
Przepis z naszego E-booka: E-book z przepisami dla przedszkolaka (3-6 LAT) na 30 dni.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Zagotuj około 1-1,5l wody.
- Warzywa pokrój w kostkę.
- Gdy woda się zagotuje wrzuć pokrojone warzywa, kaszę i gotuj około 20 minut.
- Na oliwie krótko podsmaż cebulę i dodaj ją do zupy.
- Dodaj koperek.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                