Kanapka z domową wędliną i ogórkiem
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 10 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Pieczywo- kromka | 1 | szt | 
| Masło | 1 | szt | 
| Sól, pieprz, koperek lub pietruszka, czosnek | 1 | szt | 
| Ogórek świeży- plasterek | 5 | szt | 
| Pierś z indyka | 1 | szt | 
Opis
Przykładowy przepis z naszego Jadłospisu: Jadłospis indywidualny dla Dziecka. Zobacz.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Dowowa wędlina z indyka: (Pierś z indyka (1 kg) natrzyj solą, pieprzem, koperkiem lub natką, czosnkiem .
- Uformuj w rulon.
- Zawiń szczelnie w pergamin na kształt cukierka, piecz w 180 stopniach przez godzinę.
- Wystudź.
- Pokrój na plastry.
- Kanapkę posmaruj masłem, obłóż wędliną i ogórkiem.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                