Ciasto jaglane (bez jaj, mleka oraz glutenu)
Autor: Małgorzata Ptak
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 30 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Rodzynki lub daktyle | 40 | g | 
| Migdały | 50 | g | 
| Płatki owsiane (uwaga, aby nie były zanieczyszczone glutenem) | 30 | g | 
| Masło orzechowe | 4 | łyżki | 
| Kasza jaglana (uwaga, aby nie były zanieczyszczone glutenem) | 180 | g | 
| Mleko roślinne | 2,5 | szklanki | 
| Miód | 2 | łyżki | 
Opis
Przepis na okrągła blachę o średnicy 22cm.
Przepis można modyfikować w zależności od alergii, czy upodobań. W zamian mleka roślinnego można użyć mleka krowiego. Spód można wykonać z tradycyjnego ciasta kruchego, a masę jaglaną zamienić na masą serową.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                