Placek brzoskwiniowy z twarogiem i cynamonową kruszonką
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 40 minut
Czas przygotowania: 1 godzina
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Składniki na ciasto: (2 szklanki mąki, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki masła, 20 g drożdży, sól) | 1 | szt |
Składniki na kruszonkę: (12 czubatych łyżek maki, 6-7 łyżek masła, 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu) | 1 | szt |
Składniki na nadzienie: (75 dag twarożku półtłustego, skórka starta z 1/2 cytryny, 6 łyżek cukru, 3 łyżki mleka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka, 80 dag brzoskwiń (mogą być z puszki) lub innych owoców) | 1 | szt |