banner

Zupka na rosole

Autor: Monika Hajduk

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Zupka na rosole

Składniki

Nazwa Ilość
Mięso drobiowe(kurczak, indyk) 100 g
Por (= 100g włoszczyzny) 0,25 szt
Róże kalafiora 2 szt
1 marchewka 0,25 szt
Pietruszka 0,25 szt
Płatki ryżowe 1 łyżeczka
Ziemniaki 0,5 szt
Oliwa lub olej słonecznikowy 1 łyżeczka

Opis

Przygotowanie

    1. Gotujemy mięso z jarzynami, dodajemy płatki ryżowe lub kaszkę kukurydzianą i gotujemy ok. 20 minut do miękkości.
    2. Mięso siekamy, jarzyny rozgniatamy widelcem.
    3. Do gorącego dodajemy olej.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.