Zupka kapuściana z makaronem
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 10 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Marchewka | 2 | szt | 
| Por | 0,5 | szt | 
| Pietruszka | 1 | szt | 
| Cebula | 0,5 | szt | 
| Kapusta włoska | 0,5 | szt | 
| Seler naciowy gałązka | 2 | szt | 
| Ziemniak | 2 | szt | 
| Cukinia | 1 | szt | 
| Pomidory z puszki | 3 | szt | 
| Bazylia | 1 | łyżeczka | 
| Oliwa | 2 | łyżki | 
| Makaron drobny po ugotowaniu | 2 | łyżki | 
Opis
Zupa (porcja dla całej Rodziny).
Porcja dla dziecka 200 ml.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przepis z naszego E-booka: E-BOOK MENU DLA NIEMOWLAKA 9-10 MIESIĄC NA 30 DNI. Pobierz dla Swojego dziecka. Razem z Ekspertem rozszerz dietę swojego dziecka.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Wszystkie warzywa dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę.
- Kapustę możesz poszatkować.
- W garnku zagotuj 1 litr wody, a następnie wrzuć marchew, pietruszkę, selera, ziemniaka, pora cebulę i kapustę.
- Po 10 minutach dodaj cukinię i pomidory.
- Po kolejnych 5 minutach dosyp natkę pietruszki i bazylię, po czym zestaw zupę z ognia, dodaj oliwę.
- Makaron ugotuj osobno.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                