Kapuśniak
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 40 minut
Czas przygotowania: 15 minut
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Udko z indyka | 2 | szt | 
| Marchewka | 2 | szt | 
| Pietruszka | 1 | szt | 
| Seler mały kawałek | 1 | szt | 
| Por | 1 | szt | 
| Koperek | 1 | szt | 
| Ziemniaki | 2 | szt | 
| Kapusta kiszona | 4 | łyżki | 
| Woda | 3 | l | 
| Szczypta pieprzu bezglutenowego | 1 | szt | 
| Szczypta majeranku bezglutenowego | 1 | szt | 
Opis
Przepis dla całej rodziny. Porcja dla dziecka: około 150 ml (wymieszana z łyżeczką oliwy).
Przykładowy przepis z naszego Menu: Dieta Bezglutenowa dla Dzieci na 30 dni. Zobacz.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    
- W garnku zagotuj wodę.
 - Na wrzątek wrzuć mięso.
 - Ugotuj i drobno posiekaj.
 - Na tarce do jarzyn o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, pietruszkę i seler.
 - Por pokrój w półtalarki, ziemniaki w kostkę.
 - W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć warzywa.
 - Dodaj przyprawy.
 - Gotuj ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie.
 - Kapustę kiszoną drobno posiekaj, dodaj do garnka, zagotuj, dodaj mięso, posyp koperkiem.
 
 
