Wiosenna sałatka z tuńczykiem
Autor: Magdalena Kot
Czas gotowania/pieczenia: 35 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Jajka | 2 | szt |
| 1-2 puszki tuńczyka ( wg uznania) | 1 | szt |
| Młode ziemniaki | 400 | g |
| Zielony groszek zblanszowany (lekko ugotowany w osolonej wodzie) | 200 | g |
| Pomidorki przekrojone na połówki | 200 | g |
| Mały słoik czarnych oliwek bez pestki | 1 | szt |
| Dressing : dwie łyżeczki startego chrzanu zmieszane z czterema łyżkami jogurtu, | 1 | szt |
| Olej z oliwek extra virgin | 3 | łyżki |
| Skórka i sok z jednej cytryny | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

