Czekoladowy sernik z Nutellą, orzechami lasowymi i bezową kołderką
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Masa serowa: (600 g twarogu śmietankowego zmielonego trzykrotnie (może być wiaderkowy),250 g mascarpone, 5 jajek,1/2 szklanki cukru pudru, 100 g ulubionej mlecznej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej, 1/2 szklanki nutelli, 50-60 g bardzo drobno posiekanych orzechów laskowych (mogą być zmielone)) | 1 | szt |
| Polewa: (1/2 szklanki nutelli,50 ml śmietanki kremówki) | 1 | szt |
| Spód: (120 g ciasteczek digestive w czekoladzie, 2-3 łyżki kakao, 100 g miękkiego masła) | 1 | szt |
| Wierzch: (beziki klasyczne lub orzechowe, kakao do oprószenia) | 1 | szt |

