Babka marcepanowa
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: brak czasu
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Cukier z wanilią | 10 | |
| Masa marcepanowa | 15 | |
| Przyprawy do piernika (zalecam użycie mniejszej ilości tej przyprawy, aby nie przytłumić smaku marcepana) | 2 | łyżeczki |
| 3 jajka | 1 | szt |
| Śmietana 12% | 20 | |
| Mąka pszenna | 10 | |
| Orzechy włoskie | 15 | |
| Proszek do pieczenia | 2 | łyżeczki |
Opis
Niesamowicie wilgotna, aromatyczna, niepowtarzalna babka, inna niż wszystkie… o cudownym marcepanowo-orzechowym zapachu. (Za przepis dziękuję Dorotus76)

