Tradycyjne pączki z różą
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 40 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1 szklanka mleka | 1 | szt | 
| 100 g masła | 1 | szt | 
| 25 g świeżych drożdży | 1 | szt | 
| 3 szklanki mąki krupczatki | 1 | szt | 
| 5 łyżek cukru z wanilią | 1 | szt | 
| 6 żółtek | 1 | szt | 
| Dodatkowo: (kandyzowana lub smażona skórka z pomarańczy (opcjonalnie)) | 1 | szt | 
| Konfitura różana lub inna | 1 | szt | 
| Lukier: (1 szklanka cukru pudru, 2-3 łyżki soku z cytryny) | 1 | szt | 
| Smalec do smażenia (ewentualnie olej) | 1 | szt | 
| Szczypta soli | 1 | szt | 


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                