Tort bałwanek - biszkopt z nadzieniem truskawkowym
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 50 minut
Czas przygotowania: 55 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Cukier puder 1,5 szklanki | 1 | szt | 
| Cukier waniliowy 0,5 szt. | 1 | szt | 
| Jajka 3 szt. | 1 | szt | 
| M&m 20 szt. | 1 | szt | 
| Mascarpone 250 g | 1 | szt | 
| Mąka tortowa 100 g | 1 | szt | 
| Mąka ziemniaczana 100 g | 1 | szt | 
| Mleko skondensowane słodzone 150 g | 1 | szt | 
| Proszek do pieczenia 2 łyżeczki | 2 | łyżki | 
| Truskawki mrożone (1 opakowanie jak na trzy warstwy to 2 opakowania) | 1 | szt | 
| Wiórki kokosowe 100 g | 1 | szt | 
| Woda | 4 | łyżki | 
Opis
Ja do tortu używałam gotowej foremki (kupiłam w dużym sklepie. Jednak uważam że bałwanka łatwo zrobić samej, wystarczy wyciąć odpowiedni kształt z upieczonego biszkoptu.
Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej. Jest dużo smaczniejsze jak biszkopt nasiąknie dobrze kremem oraz owocami i syropem.
Jeśli robisz trzy warstwy musisz użyć więcej kremu mascarpone.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                