Sernik z pomarańczami i kardamonem na cynamonowym spodzie
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 25 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu | 1 | szt | 
| 1 kg mielonego twarogu | 1 | szt | 
| 1-2 łyżeczki cynamonu | 1 | szt | 
| 200 ml śmietanki 36% | 1 | szt | 
| 250 g konfitury z gorzkich pomarańczy | 1 | szt | 
| 400 g ciasteczek/herbatników maślanych | 1 | szt | 
| Olejek pomarańczowy | 1 | szt | 
| Skórka starta z pomarańczy | 1 | szt | 
| 1 duża pomarańcza | 1 | szt | 
| 1 szklanka cukru | 1 | szt | 
| 150 g masła | 1 | szt | 


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                