Ministrucelki serowo-bakaliowe
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 12 minut
Czas przygotowania: 30 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1 łyżeczka cynamonu | 1 | szt | 
| 100 g rodzynek | 1 | szt | 
| 125 chudego twarogu | 1 | szt | 
| 250 g mąki pszennej | 1 | szt | 
| 32 g cukru waniliowego | 1 | szt | 
| 50 g drobno posiekanej kandyzowanej skórki cytrynowej | 1 | szt | 
| 50 g koryntek | 1 | szt | 
| 50 g obranych ze skórki i zmielonych migdałów | 1 | szt | 
| 50 g startej skórki cytrynowej | 1 | szt | 
| 1 jajko | 1 | szt | 
| 1/3 szklanki cukru pudru | 1 | szt | 
| 100 g masła | 1 | szt | 
| 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia | 1 | szt | 


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                