Babeczki ponczowe
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 1 godzina
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 15 g cukru | 1 | szt |
| 15 g drożdży świeżych | 1 | szt |
| 250 g mąki | 1 | szt |
| 3 jajka (użyłam jajek rozmiar l) | 1 | szt |
| 5 g soli | 1 | szt |
| 75 g masła, stopionego (dałam 100 g) | 1 | szt |
| Dodatkowo: 250 ml śmietanki kremówki | 1 | szt |
| Syrop do nasączenia: (375 g cukru, 0,75 l wody, aromat rumowy (dałam około 1/2 łyżeczki)) | 1 | szt |
| 4 łyżki mleka | 1 | szt |
Opis
Źródło: slodkiefantazje.pl

