Gryczany Budyń Czekoladowy
Autor: Agnieszka Bernatowicz
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 7 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1 woreczek (100 g) suchej kaszy gryczanej niepalonej | 1 | szt | 
| Mleko | 1 | szklanka | 
| Woda | 1 | szklanka | 
| Daktyle | 6 | szt | 
| Banan | 0,5 | szt | 
| Gorzka czekolada tabliczka | 0,5 | szt | 
Przygotowanie
- 
                    Dla Dzieci powyżej 1,5 roku życia - Mleko razem z wodą doprowadzić do wrzenia.
- Dodać daktyle i opłukaną wcześniej kaszę.
- Gotować na małym ogniu przez ok. 20 minut.
- Pod koniec dodać czekoladę.
- Kaszę zblendować razem z bananem (w zależności od konsystencji można dodać mleko).
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                