Ciasto półkruche z mąki kukurydzianej
Autor: Monika Gibniewska
Czas gotowania/pieczenia: 40 minut
Czas przygotowania: 15 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Jajko | 1 | szt | 
| Olejek cytrynowy | 4 | |
| Tłuszcz | 100 | g | 
| Cukier puder | 150 | g | 
| Mąka kukurydziana | 500 | g | 
| Mleko | 500 | ml | 
| Żółtko | 1 | szt | 
| Cukier waniliowy | 0,5 | szt | 
| Proszek do pieczenia | 1,5 | łyżeczka | 
Opis
Zamiast olejku cytrynowego możesz użyć skórki cytrynowej.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                