Tarta warzywna
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 55 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Masło | 0,5 | szt |
| Ser permigiano reggi | 3 | łyżeczki |
| Śmietana 30% | 1 | szt |
| Świeży szpinak liść | 10 | szt |
| Bazylia świeża - listki | 3 | szt |
| Czosnek staropolski | 2 | |
| Mąka graham | 125 | g |
| Mąka tortowa | 125 | g |
| Oliwki zielone | 10 | szt |
| Pieczarki | 4 | szt |
| Rokpol | 2 | łyżki |
| Ser żółty radamer | 2 | łyżki |
| Cebula | 1 | szt |
| Jajka | 5 | szt |
| Niewielki bakłażan | 1 | szt |
| Papryka czerwona | 0,5 | szt |
| Pieprz czarny | 1 | |
| Ser feta | 1 | łyżka |
| Sos sojowy | 2 | łyżki |
Opis
Polecam spróbować ją także na zimno. Moim zdaniem jest dużo lepsza.
Wspaniały sposób na przemycenie dzieciom warzyw jednak ze względu na to, że tarta jest tłusta i ciężkostrawna dzieci nie powinny jej jeść zbyt często.

